به گزارش سیکلت بانک، مدیر مسئول صنعت موتورسیکلت گفت: طی ۴۰ سال گذشته هر صنعتی به نخبگان کشور اعتماد و تکیه کرد، پیشرفت چشمگیری را در آن حوزه شاهد بودیم. همین دیروز از پیشرفت فناوری کوانتمی رونمایی شد و ایران در حال حاضر جزو شش کشوری هست که به این فناوری مهم دست پیدا کرده است. پس «خواستنی» که با «دانستن» همراه باشد باعث «توانستن» میشود.
نژادیان افزود: این که در جامعه سوال میشود، چرا صنعت موتورسیکلت طی پنجاه سال هنوز به خودکفایی نرسیده است؟ چند پاسخ دارد:
۱- دولتها بهدلایل مختلف با وجود موتورسیکلت مخالف بودهاند. از جمله سازمان حفاظت محیط زیست و مجموعهی پلیس طی دوران مختلف اگر جایی مورد ماخذه قرار گرفتند معمولا تقصیرهای آلودگی هوا و ترافیک را به گردن موتورسیکلتها انداختهاند
۲- نگاه مونتاژکنندگان موتورسیکلت برای پیشرفت به دولتها بوده است و نه به نخبگان ایران
۳- وجود همیشگی رقابتهای منفی در صنعت موتورسیکلت
۴- نهادینه شدن تفکر بازرگانی بهجای تفکر تولیدی در صنعت موتورسیکلت آسیبهای بسیاری را به بدنه این صنعت وارد کرده است. متاسفانه بهجای این که شرکتها بهدنبال برتری در تولید داخل و کسب فناوری باشند و به دستاوردهای ساخت داخل خود افتخار کنند هنوز در تعداد فروش بیشتر با یکدیگر مسابقه دارند.
قابل ذکر است که دلیل این موضوع این است که مونتاژکنندگان فعلی موتورسیکلت در کشور اکثرا فروشنده موتورسیکلت بودهاند و شاید اگر از ابتدا تولیدکننده بودند، وضعیت امروز صنعت موتورسیکلت از سمت مونتاژ به تولید پیشرفت بیشتری کرده بود. البته در حال حاضر مونتاژکنندگان میگویند برای خودکفایی در حال تلاش هستیم و این جای امیدواری دارد. اما به شرطی که مسیر خودکفایی را اشتباهی طی نکنند و در حد شعار باقی نماند.
مدیرمسئول صنعت موتورسیکلت عنوان کرد: مونتاژکنندگان در هر صنعتی تا زمانی که دانش علمی و محیط زیستی خود را افزایش ندهند نمیتوانند پیشرفت خوبی داشته باشند. اگر امروز صنعتگران ایران به فکر جان هموطنان خود بودند و برای حفظ ایمنی بیشتر با هم رقابت کردند جای امیدواری است. اما، تا زمانی که تفکر فروش بیشتر باشد نتیجهاش این است که باید برروی قیمت مانور دهند و این یعنی ممکن است از کیفیت محصولات خود بکاهند.
نژادیان گفت: این که فقط ادعای تمدن ۲۵۰۰ ساله داشته باشیم و به خود افتخار کنیم که هویت ایرانی-اسلامی داریم کافی نیست. زیرا، زمانی میتوانیم چنین ادعاهای بزرگی را داشته باشیم که علاوهبر اینکه به فکر جان و مال مردم ایران هستیم بلکه برای جان و مال همه مردم جهان نیز ارزش قائل باشیم. در نتیجه وقتی چنین دیدگاهی داشتیم به فکر تولید محصول باکیفیت و پیشرفت و توسعه خواهیم بود تا علاوه بر تولید ناب به یک صادرکننده باانصاف نیز در منطقه خاورمیانه معرفی شویم.
مدیر مسئول صنعت موتورسیکلت افزود: وقتی نام کشوری آورده میشود در کنارش اولین چیزی که به اذهان خطور میکند مهم است. به فرض وقتی نام محصولات ژاپنی را میشنویم بهدنبال آن «کیفیت» در ذهنها نقش میبندد، وقتی نام محصولات آلمانی را میشنویم بلافاصله «قدرت» در ذهنها نقش میبندد. پس حداقل کاری کنیم که وقتی نام ایران شنیده میشود مردم دنیا «انصاف» را به یاد بیاورند. اگر این ملاک ما شد در نتیجه محصول باکیفیت طراحی و تولید خواهیم کرد.
منبع: موتورسیکلت نیوز
پایان پیام/